ØYENFALLET: Roald Øyen går nesten daglig turer i Le Baou de Saint Jeannet, fjellet som ligger rett bak huset hans i Nice. Det var her det holdt på å gå skikkelig galt.
ØYENFALLET: Roald Øyen går nesten daglig turer i Le Baou de Saint Jeannet, fjellet som ligger rett bak huset hans i Nice. Det var her det holdt på å gå skikkelig galt.Vis mer

Roald «Påskenøtter» Øyen: - Jeg vil ikke bli liggende som pleiepasient

Roald Øyen (78) måtte dundre ti-tolv meter ned ei steinrøys før han innså at han er dødelig. Her forteller han om hvordan han og kona fant hverandre igjen og livet etter den stygge fallulykken.

– Er dere godt trent?

Roald Øyen har knapt rukket å ønske velkommen og på fransk vis kysset begge kinn før han peker opp mot en fjelltopp som ruver bak de lave bygningene i landsbyen Saint Jeannet sør i Frankrike.

– Jeg tenkte vi kunne gå opp der.

Det er, av flere årsaker, ikke helt dette vi hadde forventet etter å ha kjørt opp de smale, svingete veiene fra flyplassen i Nice.

– Var det ikke på det fjellet du hadde en ulykke?

– Det stemmer.

Det er underlig at en stemme kan gi deg påskestemning. «Hele Norges nøttegeneral» har vært pensjonist i snart ni år. Likevel er det som om vi kjenner lukta av appelsiner og hyttepeis der vi rusler oppover de smale gatene fra 1600-tallet. Øyen går rett inn i nøttemodus og forteller om landsbyens historie, at folk en gang slo seg ned her fordi de ville ha oversikt over fiendtlige italienere. Stemmen er myndig, diksjonen tydelig. Og snart befinner vi oss på terrassens hans, med panoramautsikt over Côte d´Azur. Det lille huset ligger storslagent til, men er enkelt: 75 kvadrat fordelt på to etasjer, nøkternt innredet og bygd ut fra et gammelt steinhus. Utenfor ligger den forrige eierens druestokker i dvale langs hagemuren, i hjørnet av eiendommen står et mimosa-tre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.