Du leser nå Dagbladet Pluss

Rockemaskinen

10 millioner verden over har løst billett til Queen-musikalen «We Will Rock You». Slikt blir det penger av. Nå er Oslo klar for gigantproduksjonen.

Aggressivt arbeidsmiljø:  Galileo ( Espen Grjotheim, i midten) sitt første møte med rebellene går ikke så bra. I andre sentrale roller: Eivind Dundas (lengst til venstre) og Håvard Bakke (foran til høyre). Foto: Agnete Brun / Dagbladet
Aggressivt arbeidsmiljø: Galileo ( Espen Grjotheim, i midten) sitt første møte med rebellene går ikke så bra. I andre sentrale roller: Eivind Dundas (lengst til venstre) og Håvard Bakke (foran til høyre). Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Klapp, klapp - dunk. Klapp, klapp - dunk.

Den taktfaste rytmen får veggene til å dirre og gulvet til å riste. Når drøyt 1600 entusiastiske publikummere taktfast klapper og tramper, skapes det enorme mengder energi. Ja, sikkert nok til å varme opp en middels stor norsk by. Og når det samme publikummet trekker pusten dypt og brøler «We will, we will rock you!» kan man snakke om en kollektiv ekstase. Når det er slik å befinne seg i salen, tenk hvordan det er å være den som all energien rettes mot.

- En slags skrekkblandet fryd? Nei, jeg vet ikke. Det er ubeskrivelig. I en slik sammenheng er det vanskelig å finne ord.

Mari Haugen Smistad (26) unnskylder seg for å måtte ty til en klisjé. Men det siste halve året har livet hennes nærmest vært nettopp det - en klisjé. En dagdrøm som har gått i oppfyllelse. For kveld etter kveld siden september i fjor har den unge, ukjente trondheimsjenta stått på scenen i musikalen «We Will Rock You», og fått det kresne stockholmspublikummet til å hoppe opp og ned mens de roper på mer.