Aggressivt arbeidsmiljø:  Galileo ( Espen Grjotheim, i midten) sitt første møte med rebellene går ikke så bra. I andre sentrale roller: Eivind Dundas (lengst til venstre) og Håvard Bakke (foran til høyre). Foto: Agnete Brun / Dagbladet
Aggressivt arbeidsmiljø: Galileo ( Espen Grjotheim, i midten) sitt første møte med rebellene går ikke så bra. I andre sentrale roller: Eivind Dundas (lengst til venstre) og Håvard Bakke (foran til høyre). Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Rockemaskinen

10 millioner verden over har løst billett til Queen-musikalen «We Will Rock You». Slikt blir det penger av. Nå er Oslo klar for gigantproduksjonen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Klapp, klapp - dunk. Klapp, klapp - dunk.

Den taktfaste rytmen får veggene til å dirre og gulvet til å riste. Når drøyt 1600 entusiastiske publikummere taktfast klapper og tramper, skapes det enorme mengder energi. Ja, sikkert nok til å varme opp en middels stor norsk by. Og når det samme publikummet trekker pusten dypt og brøler «We will, we will rock you!» kan man snakke om en kollektiv ekstase. Når det er slik å befinne seg i salen, tenk hvordan det er å være den som all energien rettes mot.

- En slags skrekkblandet fryd? Nei, jeg vet ikke. Det er ubeskrivelig. I en slik sammenheng er det vanskelig å finne ord.

Mari Haugen Smistad (26) unnskylder seg for å måtte ty til en klisjé. Men det siste halve året har livet hennes nærmest vært nettopp det - en klisjé. En dagdrøm som har gått i oppfyllelse. For kveld etter kveld siden september i fjor har den unge, ukjente trondheimsjenta stått på scenen i musikalen «We Will Rock You», og fått det kresne stockholmspublikummet til å hoppe opp og ned mens de roper på mer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn