Rocker i natta

Etter mye motgang har rock- og popsenteret Rockheim endelig åpnet i Trondheim. Og gitt byen en bit av Las Vegas.

Lyser opp: Rockheim er godt synlig etter at sola har gått ned, til både glede og frustrasjon for Trondheims innbyggere. Veggenes CD-cover i keramisk print kan byttes ut med nye ansikter etter som årene går. Parken nedenfor har allerede blitt populær blant skatere og BMX-ere, med sitt spesielle, bølgende betongdekke. Foto: Anniken Zahl Furunes.
Lyser opp: Rockheim er godt synlig etter at sola har gått ned, til både glede og frustrasjon for Trondheims innbyggere. Veggenes CD-cover i keramisk print kan byttes ut med nye ansikter etter som årene går. Parken nedenfor har allerede blitt populær blant skatere og BMX-ere, med sitt spesielle, bølgende betongdekke. Foto: Anniken Zahl Furunes.Vis mer

|||- Vi vet det er et dramatisk grep å putte en stor, lysende boks på toppen av et eksisterende bygg. Og det er lett å kritisere det. Men bygget har en funksjon som rettferdiggjør modige valg, sier arkitekt Gunnhild Aadahl ved Pir 2 arkitektkontor.

Det er Pir 2 som står bak Rockheim, Norges nye opplevelsessenter for rock og pop, som endelig kunne åpne i Trondheim forrige torsdag.

Turboneger, Åge Aleksandersen, Bertine Zetlitz og Di Derre. Alle ser ut fra Rockheims glatte vegger. Et hundretall norske cd-covere er samlet på utsida av lysboksen som ruver på øverst på bygget. Om kvelden, når sola går ned, går de hvite bildene over i et glødende fargeshow. Tross det fascinerende ytre, forteller arkitekt Aadahl at bygget har fått kritikk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.