Rockerestaurant overrasker: - Imponert!

Heftig og pjoltergeistret

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se, sa Fredag.

- Mummitallerkenene er tilbake!

Lange blikk til nabobordet avslørte at jo visst ble maten servert på et av de viktigste kjennetegnene til restauranten som i flere år holdt til i det samme kjellerlokalet i Rosteds gate. Rocke-gourmet-bula Pjoltergeist vil for alltid ha legendestatus i hovedstadens matmiljø.

Atli Màr Yngvasson står nå bak grytene på Katla – en meget bra, men betraktelig mer strømlinjeformet pengemaskin. Sammen med Pjoltergeist-gründerne Susanne Martens Låstad og Sverre Bøyum er den islandske superkokken inne på eiersiden også i Hyde. I tillegg til en forhåndsbestemt femretter, tilbys enkelte à la carte-retter i baren. Vinkartet er lite, men relativt velplukket.

- Musikken er i hvert fall på plass, kommenterte Robinson idet to små vannbakkels fylt med blåmugg og parmesan kom på bordet, og gangster-rap dundret ut i lokalet.

Den nye tartarten

Oste-munnfullen var unyansert og for slapp i smaken. Taskekrabbe i «ajo blanco» – en spansk suppe som best betegnes som hvit gazpacho – falt også igjennom. Krabba ble borte i smaksbildet, og retten slet med kombinasjonen varmt/kaldt. Sørafrikansk Chenin Blanc fra det relativt velprisede vinkartet var en fin match – når den ble kald nok. For på Hyde, som på flere andre steder i Oslo den siste tida, slumset betjeningen med tempereringen av vinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer