Rockerestaurant overrasker: - Imponert!

Heftig og pjoltergeistret

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se, sa Fredag.

- Mummitallerkenene er tilbake!

Lange blikk til nabobordet avslørte at jo visst ble maten servert på et av de viktigste kjennetegnene til restauranten som i flere år holdt til i det samme kjellerlokalet i Rosteds gate. Rocke-gourmet-bula Pjoltergeist vil for alltid ha legendestatus i hovedstadens matmiljø.

Atli Màr Yngvasson står nå bak grytene på Katla – en meget bra, men betraktelig mer strømlinjeformet pengemaskin. Sammen med Pjoltergeist-gründerne Susanne Martens Låstad og Sverre Bøyum er den islandske superkokken inne på eiersiden også i Hyde. I tillegg til en forhåndsbestemt femretter, tilbys enkelte à la carte-retter i baren. Vinkartet er lite, men relativt velplukket.

- Musikken er i hvert fall på plass, kommenterte Robinson idet to små vannbakkels fylt med blåmugg og parmesan kom på bordet, og gangster-rap dundret ut i lokalet.

Den nye tartarten

Oste-munnfullen var unyansert og for slapp i smaken. Taskekrabbe i «ajo blanco» – en spansk suppe som best betegnes som hvit gazpacho – falt også igjennom. Krabba ble borte i smaksbildet, og retten slet med kombinasjonen varmt/kaldt. Sørafrikansk Chenin Blanc fra det relativt velprisede vinkartet var en fin match – når den ble kald nok. For på Hyde, som på flere andre steder i Oslo den siste tida, slumset betjeningen med tempereringen av vinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.