Rødspette med parmesansaus

4 porsjoner.

800 g rødspettefiléter, salt og pepper

2 store tomater, 1 ss hakket gressløk

Urteskorpe:

2 loffskiver, uten skorpe, 50 g parmesan, 2 ts hakket basilikum, 1 hvitløkbåt, finhakket/ presset, salt, pepper.

Parmesansaus:

1 ss smør, 1 sjalottløk, finhakket, 1 dl hvitvin, 1 blad flat persille, 2,5 dl kremfløte, 4 ss revet parmesan, salt, hvit pepper, 1 ts finhakket persille.• Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 C grader. Hvis filetene er tynne, kan du legge to oppå hverandre. Legg filetene i smurt ildfast form. Dryss på salt og pepper. Skjær tomatene i skiver og legg dem på halvparten av filetene. Dryss på gressløk. Hakk sammen ingrediensene til urteskorpen og fordel den på de resterende filetene. Bak fisken i ovn ved 180 grader C i ca 8 minutter på midterste rille.

Surr løken blank i smør, tilsett hvitvin og blad av salvie eller persille, og kok væsken inn til det er ca 1/4 igjen. Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Smak sausen til med salt og hvit pepper og rør inn persille.