4 porsjoner:
400 g røkt kolje, uten skinn og ben
1 rød paprika
1 aubergine i store terninger
1 grovhakket sjalottløk
saft av ½ sitron
3 ss olivenolje
1 vårløk i biter
1 håndfull små spinatblad/salatspinat
salt, pepper
1 ss hakket gressløk eller kjørvel
3 ss majones
1 ss grov dijonsennep
flak av parmesan
Slik gjør du:
Bak paprikaen i ovnen på høy varme, ca. 225°C til overflaten blir brunflekket. Ta den ut, dekk den til og flå av skinnet når den er blitt så avkjølt at du kan ta i den. Skrap ut frøene av paprikaen og skjær den i tynne strimler. Skru ovnsvarmen ned til 160°C. Drypp 1 ss olivenolje over koljen og bak den midt i ovnen i 67 minutter, flak den opp. Drypp aubergineterningene med 1 ss olivenolje og sitronsaft og bak den i ovnen ved siden av fisken. Smak til med salt og pepper. Surr sjalottløken i resten av oljen. Bland vårløken med sjalottløk, aubergine og spinat. Smak til med salt og pepper. Rør sammen majones og sennep. Anrett den lune salaten på porsjonstallerkener med flaket kolje over. Legg på et par flak av parmesan, dryss gressløk eller kjørvel over og server sennepsmajonesen til sammen med flatbrød eller annet godt brød.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger