Henda i været: Selvsagt dukket høyesterettsadvokat Tor Erling Staff opp i romfolkleiren på Årvoll som leirledelsens advokat. Han er den første til å innrømme det sjøl, at han liker seg der det er moralsketiske spørsmål å ta tak i. - Romfolket appellerer konstant til vår samvittighet. Foto: Siv Seglem/Dagbladet
Henda i været: Selvsagt dukket høyesterettsadvokat Tor Erling Staff opp i romfolkleiren på Årvoll som leirledelsens advokat. Han er den første til å innrømme det sjøl, at han liker seg der det er moralsketiske spørsmål å ta tak i. - Romfolket appellerer konstant til vår samvittighet. Foto: Siv Seglem/DagbladetVis mer

Romfølelser

Han er blitt kalt gris, pedofil og kvinnehater. Det er ingenting mot hatet Tor Erling Staff (79) opplevde da han talte romfolkets sak.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Omtrent på slaget midnatt dukket bildet opp på Dagbladets nettside. Det var uskarpt og blått, tatt i skumringen, utenfor gjerdet til den omstridte romfolkleiren på Årvoll i Oslo, da viraken var på sitt verste mandag i forrige uke.

På internett klikket i denne stund tusenvis av lesere seg rundt på jakt etter aller siste nytt i sommerens store snakkis. Sagaen om romfolket. I tre dager hadde folket fått bo på tomta til den mediesky, mystiske Vanessa Quintavalle. Nå forlangte bydel Bjerke en snarlig avvikling. Romfolket svarte med å flytte rundt på sperringene og nekte. Rasende, redde og frustrerte naboer sto på rekke. Noen prøvde å være imøtekommende, også. Et nettklipp ble lagt ut hvor en unggutt brølte til ei romkone: «Dere driter i skauen vår, skjønner'u!». Kona brølte like heftig tilbake. Kommentarfeltene på nett bar enda høyere temperatur.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn