+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Rosa fisk til alle

Med god laks tilgjengelig, er du aldri langt unna en skikkelig god middag.

Dette liker de fleste: Laksefileter, med en "frakk" av bacon, servert med sprøstekte potetskiver, rosenkål og brekkbønner.
Dette liker de fleste: Laksefileter, med en "frakk" av bacon, servert med sprøstekte potetskiver, rosenkål og brekkbønner.Vis mer

Tekst: Marit Røttingsnes Westlie Foto: Mette Møller Laks er helt klart det fiskeslaget vi spiser mest av hjemme hos oss. Alle i familien spiser av hjertens lyst når de rosa bitene kommer på bordet. Til og med lille frøken fiselort gumler i seg, noe som definitivt ikke er en selvfølge. Det er ikke bestandig så mye som skal til for å gjøre mor i huset glad. Her surrer jeg noen baconskiver rundt laksefiletene, gir dem noen minutter i panna og voilà, middagen er servert! Enklere kan det nesten ikke bli.

Baconsurrede laksefileter

Antall personer: 4 Fra start til ferdig middag: 35 minutter Aktiv tid: 35 minutter

600 g laksefilet bitte litt salt nykvernet pepper 8 skiver bacon 1 ss olivenolje smør til steking