Du leser nå Dagbladet Pluss

Røykepåbud

Dårlig vane for oss, god vane for laksen.

Høy sigarføring:  Ole Hansen forsyner Londons restauranter med røykelaks  etter norsk tradisjon. Men i norske butikker er laksen ofte sprøytet full av saltvann med røyksmak.
Høy sigarføring: Ole Hansen forsyner Londons restauranter med røykelaks etter norsk tradisjon. Men i norske butikker er laksen ofte sprøytet full av saltvann med røyksmak.Vis mer

- I begynnelsen var det ganske spartansk her, forteller Ole Hansen.

I et øyeblikk blir det helt stille i lokalet. Den utrettelige klikkingen av kameraet opphører. En stund er den forsiktige lyden av laksesidene som blafrer i røyken det eneste man kan høre, før fotograf Randem eksploderer med sin smittende latter.

- Det skulle jeg ha likt å se, sier hun før hun knekker sammen.

Snart står vi begge framoverbøyd og hikstende. Ole Hansen - CEO (Chief Executive Officer) og grunnlegger av røykelaksfirmaet Hansen & Lydersen i London - er uaffisert av den lystige stemningen.

I stedet skuer han ut over de mange forbedringene han har gjort siden oppstarten for litt over to år siden: Der er klappstolen som henger på veggen i utgangspartiet, som han og medarbeideren hans Albert Peter kan sette seg på hvis de blir slitne. Der er kjøkkenbenken med trefot og fliser som gjør det hele «food safe» og lovlig, og sponplatene som danner en slags hylle hvor man kan legge ting som man ikke vil at skal bli våte. Og et piano som man kan spille på mens laksen røyker. Store forandringer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.