Grisegodt: Porcetta - en grillet eller stekt svinerull med fennikel - er deilig mellommåltid langs veien i Italia. Eller søndagsmiddag hjemme hos deg.
Grisegodt: Porcetta - en grillet eller stekt svinerull med fennikel - er deilig mellommåltid langs veien i Italia. Eller søndagsmiddag hjemme hos deg.Vis mer

Rullende måltid

Litt svin må man regne med når man er i Italia.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En av de merkelige tingene med Italia, er at det kan være så vanskelig å finne god mat. Flere ganger i løpet av de første dagene i Roma har jeg funnet meg selv sulten - utsultet. Den ene dagen hadde jeg bommet på lunsjsted, og endte opp med den tristeste fisken som noen gang har dødd en langsom død i Tiberen, og det var en påminnelse om at det også er mulig å spise dårlig mat i landet. Den neste dagen hadde jeg så høye ambisjoner at jeg, på vei til det garantert gode stedet, bomma på lunsjen. Serveringen var omme innen jeg kom fram. Da er alt stengt til klokka åtte.

Oppturene, når alt klaffet, var formidable: Den deilige kaninen, den rause carbonaraen med ekte guanciale, og herlig, ikke-seig gnocchi. Men innimellom var det altså lange perioder på dagen der tarmene mine skrek av angst. Jeg hadde gladelig ofret kveldens bordreservasjon for å få noe spiselig som ikke var svært, svært søtt eller svært fritert, eller begge deler, som er det eneste man får tak i når de skikkelige stedene er stengt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn