Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Rullestolbrukere kjøper jo vanligvis ikke motorsykkel

Palle Rasmussen (59) dyrker MC-interessen.

FORTSATT PÅ HJUL: Palle Rasmussen fikk slag og ble lam i 2006. Det har ikke stoppet ham fra å dyrke motorsykkelinteressen. Foto: ERIK BIRKELAND
FORTSATT PÅ HJUL: Palle Rasmussen fikk slag og ble lam i 2006. Det har ikke stoppet ham fra å dyrke motorsykkelinteressen. Foto: ERIK BIRKELAND Vis mer

(Dagbladet God torsdag): Sola blinker i kanten på vindskjermen, i hjelmen, i brillene. Ungene i gata legger fotballen død og snur seg. Kraftig motorlyd smeller i økende takt, og får nabolagets solvarme hoder til å snu seg i hagestolene. Men mange trenger ikke se for å vite hvem som kommer. De har hørt ham i alle år. Det første vårtegnet på Rensvik i Kristiansund har ikke vært hestehoven. Det har vært lyden av Palle Rasmussens motorsykkel.

- Jeg begynte i 1970. Da var jeg 18 år. Jeg likte farten - og lyden. Jeg har alltid kjørt engelske motorsykler som har litt fart. Jeg kunne lett kjøre 10 000 kilometer på én sesong, sier Palle.

Gode venner i miljøet Motorsykkelmiljøet i Kristiansund fikk en aktiv og kjent figur i Palle. Han ble ekspert på feltet gamle, engelske sykler. Gårdsplassen til Palle ble et samlingspunkt for skruing, utveksling av erfaringer, kameratslig hjelp og godt vennskap. Der var alle velkommen, enten de kjørte engelsk vintage eller noe annet. Sommerdager med oppholdsvær var Palle på tur. Alltid på en gammel, engelsk sykkel. Alltid med den gamle Belstaff-jakka. Alltid med vintage hjelm og briller, og skjegget voksende under. Det var gjallende motorlyd og gjerne gode venner med på ruta.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?