FORTSATT PÅ HJUL: Palle Rasmussen fikk slag og ble lam i 2006. Det har ikke stoppet ham fra å dyrke motorsykkelinteressen. Foto: ERIK BIRKELAND
FORTSATT PÅ HJUL: Palle Rasmussen fikk slag og ble lam i 2006. Det har ikke stoppet ham fra å dyrke motorsykkelinteressen. Foto: ERIK BIRKELANDVis mer

- Rullestolbrukere kjøper jo vanligvis ikke motorsykkel

Palle Rasmussen (59) dyrker MC-interessen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet God torsdag): Sola blinker i kanten på vindskjermen, i hjelmen, i brillene. Ungene i gata legger fotballen død og snur seg. Kraftig motorlyd smeller i økende takt, og får nabolagets solvarme hoder til å snu seg i hagestolene. Men mange trenger ikke se for å vite hvem som kommer. De har hørt ham i alle år. Det første vårtegnet på Rensvik i Kristiansund har ikke vært hestehoven. Det har vært lyden av Palle Rasmussens motorsykkel.

- Jeg begynte i 1970. Da var jeg 18 år. Jeg likte farten - og lyden. Jeg har alltid kjørt engelske motorsykler som har litt fart. Jeg kunne lett kjøre 10 000 kilometer på én sesong, sier Palle.

Gode venner i miljøet Motorsykkelmiljøet i Kristiansund fikk en aktiv og kjent figur i Palle. Han ble ekspert på feltet gamle, engelske sykler. Gårdsplassen til Palle ble et samlingspunkt for skruing, utveksling av erfaringer, kameratslig hjelp og godt vennskap. Der var alle velkommen, enten de kjørte engelsk vintage eller noe annet. Sommerdager med oppholdsvær var Palle på tur. Alltid på en gammel, engelsk sykkel. Alltid med den gamle Belstaff-jakka. Alltid med vintage hjelm og briller, og skjegget voksende under. Det var gjallende motorlyd og gjerne gode venner med på ruta.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn