Rune Belsvik

Den første setningen, det første avsnittet. Kanskje de viktigste linjene i ei bok. Men hvorfor ble det akkurat slik?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Boka: «Verdas mest forelska par» Forfatter: Rune Belsvik Begynnelsen: Alle stader i verda finst det forelska par. I dei største byar og dei minste bygder. Alltid er det eit forelska par der. Berre følg nøye med der du bur. Høyr etter kviskring og fnising. Sjå etter to som går tett saman under ein paraply. Dei finst overalt. Dei to som er så forelska at ingenting anna betyr noko for dei. I Bløygen var det Bidger og Esmiluni. Dei budde på toppen av Bløygenbakken. Av og til var dei så forelska at utelampa blinka. Bidger og Esmiluni. Esmiluni og Bidger. Dei var dei rette for kvarandre. Begrunnelsen: Jeg ville prøve å skape et helt eget univers, som likevel består av svært lett gjenkjennelige hendelser. Jeg prøvde å skrelle bort alt som var unødvendig - og gjøre det så smått og lett forståelig at ganske små barn skulle ha utbytte av det, samtidig som det skulle vekke interessen hos en voksen leser. Litt av utgangspunktet for å våge å behandle dette temaet på denne måten for barn, er nettopp at barn i dag ser veldig mye voksent kjærlighetsliv på fjernsyn. Jeg ønsket å lage et litt alternativt kjærlighetssyn til det som kommer fram i disse såpeseriene. Å starte bøker er noe av det verste. Jeg lagde mange, mange forslag på begynnelser til denne boka. Begynnelsen er å sende et hallo til leserne på en slik måte at du ikke skremmer dem bort, men lokker dem til deg. Glad i litteratur? Besøk Dagbladet.nos litteratursider! alexandra.beverfjord@dagbladet.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer