Tradisjonelt sted: Det går en hårfin grense mellom elegant og gammelmodig.    Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Tradisjonelt sted: Det går en hårfin grense mellom elegant og gammelmodig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Rusten kjempe

Det eneste som føles storveis på ærverdige Grand Café er prisene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Her sitter vi på historisk grunn, doserte Robinson.

- Det var her i hjørnet Henrik Ibsen hadde sitt faste bord - hver dag, i ni år, fra 1891.

- Har han jobbet her siden den gang? hvisket Fredag og nikket mot kelneren.

Servitøren som hadde vist oss til bordet, var nemlig av den rutinerte typen. Han kom raskt med brød og et glass av husets champagne til hver - Veuve Cliquot, også kjent som «gul enke».

- Jeg får dessverre følelsen av noe traust og aldrende her i det som skal være Oslos storstue. Det er flott med tradisjoner, men det går en hårfin grense mellom elegant og gammel-modig, sa Robinson og skuet utover det halvtomme lokalet.

- Ja, jeg gir deg rett i at det mangler litt på følelsen av klassisk atmosfære, nikket Fredag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn