Rustne robothjerter

Vi falt pladask for kortfilmen «Brutte Kretser». Se filmen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR EI UKES TID SIDEN dro to av oss i Dagbladet.no på impulstur til Stenersen-museet og avgangsutstillingen til Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) som vises fram til 13. juni.

Vi ville rett og slett se om det var noe der som var stilig å se på. Dessuten kunne vi kanskje finne noe som leserne våre ville sette pris på å se, tenkte vi.

Og selv om morgendagens kunstnere viste fram flere spennende verk, var det ett vi falt pladask for:

Tom Daniel Reiersens kortfilm «Brutte Kretser».

28-åringen fra Lyngdal i Vest-Agder har brukt enkle teknikker og moderne teknologi til å lage en lun, søt og sjarmerende film.

«BRUTTE KRETSER» FORTELLER historien om Roger og Matilde. To roboter som møtes i Paris og blir forelsket.

Men hjemme i Norge finner de ut at hverdagen ikke er like rosenrød. Matilde flytter fra Oslo til Finnmark for å bo hos Roger, men får problemer med både klimaet og Rogers familie.

- I filmens lille, tenkte univers tar jeg opp noe som skjer i Norge i dag, blant annet som følge av økt innvandring, sier Tom Daniel.

- Jeg tror på ekteskapet som en positiv institusjon, men filmen viser hvordan et forhold kan bli oppløst på grunn tekniske, nærmest ubetydelige forskjeller og press i miljøet rundt. Skilsmisseraten i dag er skremmende høy, og jeg tror utviklingen bare vil bli verre og verre, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer