Vendepunktet: Partyfikser Sverre Goldenheim ble rusfri etter å ha vært på rehab i USA. Vendepunktet . Det var lillesøsteren hans som fikk ham til å endre kursen. Foto: Bjørn Langsem
Vendepunktet: Partyfikser Sverre Goldenheim ble rusfri etter å ha vært på rehab i USA. Vendepunktet . Det var lillesøsteren hans som fikk ham til å endre kursen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

«Så lenge jeg fikk en dusj og litt kokain, kunne jeg gå på jobb uten å ha sovet på tre døgn»

Partyfikser Sverre Goldenheim sjekket inn på rehab da lillesøsteren truet med at han kom til å miste kontakten med nevøen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Se for deg at du er i 20-åra. Du fester på verdens beste klubber omringet av champagne, dop og damer – og du får betalt for det. Det var livet mitt. Festingen startet da jeg var 16–17 år, og innen kort tid hadde jeg bygget meg opp et enormt nettverk som jeg kunne livnære meg av som partyfikser. Jeg ga mye av meg selv og var alltid med på festene jeg arrangerte, som en sosial vaktmester.

Allerede i tenåra skjønte jeg at jeg hadde et problem med alkohol og rus. Men jeg lot ikke det stoppe meg. «Binge drinking» kaller de det på engelsk, når man drikker helt til kroppen krasjer. Jeg kunne holde festen gående fra onsdag til søndag, gikk gjerne 60 timer helt uten søvn. Lakenskrekk. Så lenge jeg fikk inn en god dusj og litt kokain, kunne jeg gå på jobb uten at folk skjønte at jeg ikke hadde sovet på tre døgn. Det er farlig å gå så lenge uten søvn, du brenner lyset i begge ender. Dagene etter en firedagers fest var fylt av depresjon og angst. Det ble en ond sirkel, men med noen drinker innabords forsvant angsten. Det var bare når jeg var på oppadgående rus jeg kunne senke skuldrene. Jeg levde en hakk i plata-livsstil, uke etter uke, og år etter år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn