Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Så møtes vi på Youngstorget

I dag gjaller Internasjonalen på Youngstorget. Våren er her, og basaren med buegangene har spisesteder som frister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Hvitløk for vampyrer

• Fint fyr

-  OVERRASKENDE GODT, mye bedre enn jeg hadde ventet på en kafé, godt gjemt over basarene på Youngstorget, sa Fredag mellom munnfuller av friterte scampi i koriandersaus. På bordet sto klippfiskkroketter, grillet steinbit, stekte små blekkspruter med hvitløk og hvitvinsaus, Queso (spansk ost) og stekte poteter med Majo-Picon.

Ganske mette av de første fem tapas-lekkeriene, måtte de likevel smake på mer. Det ble ferske blåskjell med pikant saus av hvitvin, tomat og hvitløk, og grillet steinbit.

-  Vi må ha dessert også, ivret Fredag som valgte Tarta de Roma. Robinson tok Bananasplitt.

RUNDT DEM var sjenerøse Tenerife-innfødte kelnere, som kanskje somlet litt iblant.

-  Men det skal være sånn på en spansk-portugisisk restaurant, mente Fredag.

Det gjorde ikke Robison og Fredag denne kvelden, men koste seg med portugisisk vin Casa de Saima til 275 kroner, velvalgt anbefaling av kelnereren.

Mens de fortsatte å studere menyen, som byr på mye mer enn tapas og som fristet til gjenbesøk. Robinsons påstand om at musikken ga kafeen litt pakketurfølelse, møtte motbør hos Fredag: -  Det er ekte!

På Tenerife Café kan man gå alene uten å føle seg ensom, ta med hele familien eller bare gå for å flørte. Og så spise selvfølgelig. Ekte tapas!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!