<strong>Komplekst:</strong> Seksualitet er et komplekst fenomen, det tar ikke forskere alltid høyde for når de gjør undersøkelser. Illustrasjonsfoto: Photographee.eu / Shutterstock / NTB Scanpix
Komplekst: Seksualitet er et komplekst fenomen, det tar ikke forskere alltid høyde for når de gjør undersøkelser. Illustrasjonsfoto: Photographee.eu / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Så ofte har nordmenn over 60 sex

Ny undersøkelse viser at seksualitet går ikke av med pensjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eldre menneskers seksualitet framstilles ofte som en forfallshistorie. Mye forskning synes å støtte opp om denne framstillingen. Men gir forskningen et riktig bilde av seksualitet i eldre år? La oss begynne å nøste:

Verdens helseorganisasjon definerer seksualitet som et sentralt aspekt ved det å være menneske gjennom hele livsløpet, og innbefatter blant annet seksuell atferd, kjønns­identitet og kjønnsroller, seksuell orientering, nytelse, ­inti­mitet og det å få barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer