Saftig appelsinkake

Cirka 1 time, 6-8 personer.

200 g smør2 dl sukker3 eggrevet skall av 1 appelsin1/2 dl saft av appelsin eller appelsinjuice1 ts bakepulver4 dl hvetemel

Dynking av varm kake:

presset appelsinsaft

Glasur:

 2 dl melis1 1/2 ss appelsinsaft

I stekeovn ved 175 °C

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Rør inn ett og ett egg. Rør sammen røra mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaft og - skall. Sikt bakepulver og mel, og rør det inn. Fyll røra i en godt smurt form (1 1/2 liter). Stek kaka på nederste rille ca. 50 minutter. Stikk huller i kaka med en pinne. Hell presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaka på rist.

Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaka. Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.