Vis mer

Saftig kylling

Beinfri og marinert kylling får en fantastisk saftighet, selv etter en omgang på grillen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| Når du skal forberede denne kyllingen, får du satt dine kirurgiske evner på prøve, for her skal både rygg- og brystbein fjernes før kyllingen marineres og grilles. Ved å fjerne beina på denne måten sikrer du at kyllingen blir jevnt grillet. Uten bein kan den enkelt presses flat og få et litt sommerfuglaktig utseende.

Første gang du skal skjære bort brystbeinet, kan det virke litt knotete, men vær tålmodig og skjær forsiktig, så går det greit. En kvass kniv må du ha, gjerne en fileteringskniv, og en grov kjøkken- eller fuglesaks. Jeg marinerer kyllingen i to omganger, først i olje- og hvitløk, så i en tørr krydderblanding. Det gir kyllingkjøttet en fantastisk saftighet, og de gode smakene kommer helt inn i hele kjøttet. Krydderblandingen jeg bruker kan du gni inn i alt annet kjøtt du griller i sommer også.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn