Foto: METTE MØLLER
Foto: METTE MØLLERVis mer

Saftig suppe

Her er søndagsmiddagen.

Jeg simpelthen elsker kjøttsuppe! Ordentlig kjøttsuppe hvor suppekjøttet får putre lenge i ro og mak, og som er full av saftige rotgrønnsaker.

Og ettersom både mann og barn deler min begeistring, står jeg gjerne en halvtimes tid og deler opp potetene og gulrøttene i fine terninger.

Når jeg lager kjøttsuppe, lager jeg bestandig dobbel porsjon, så jevner jeg, veldig kjapt og greit, ut suppa og lager lapskaus dagen etter.

Ettersom størrelsen på grønnsakene varierer, er det vanskelig å angi helt nøyaktige mål, så bruk oppskriften som en veileder, ikke en fasit.

Kjøper du kjøttet hos en slakter, kan du spørre om de har ekstra kraftbein som du kan få med.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn