Salat med stekt spekeskinke

4 porsjoner.

150 g kokte hvite bønner

12 skiver spekeskinke

1 friséesalat

1 pk. hjertesalat

1 pk. ruccula

1 slangeagurk,

1 fennikel

Dressing:

1 presset hvitløkbåt

1 ts grov sennep

½ ts pepper

2 ss hvitvinseddik

½ ts honning

4 ss olivenolje

Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.

Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter. Ta skinken ut og avkjøl.

Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.

Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje. Smak dressingen til.

Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.

Server med godt brød til.

Flere tips finner du på www.frukt.no.