Sam og Patty er gift med samme mann

- I et polygamt ekteskap ser du hvordan du virkelig er, sier førstekone Sam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Å SE RANDY BLI FORELSKET I HENNE var vondt i begynnelsen, sier Sam Motsley, kona til polygamisten Randy Motsley, som har Sam som andrekone. Ekteparene i den lille byen Mantai i Utah tilhører en menighet der mange lever i polygame ekteskap.  Mormonergrupper som praktiserer polygami kjemper nå for å gjøre praksisen lovlig. De mener at samlivsformen har mange positive sider.

- I et slikt ekteskap oppdager du hvordan du virkelig er. Jeg var fornøyd med meg selv som en god kone, pliktoppfyllende og ikke manipulerende. Når han giftet seg med Patty oppdaget jeg at jeg ikke var så perfekt som jeg trodde. Og det var vanskelig for meg å se, sier Sam til AP.

EKTEMANNEN RANDY mener livet med tre koner er en utfordring, men at samlivsformen gjør menn til bedre mennesker. Han forteller at han må strekke seg enda lenger, med alle konene og alle deres følelser som en utfordring i hverdagen. Jeff Hanks er enig, han har også tre koner.

- Folk tror dette handler om lyster og sex, sier Jeff, som avviser det. Han levde et vanlig middelklasseliv i Salt Lake City da han bestemte seg for å flytte med kona og de tre barna til Mantai. I dag har han både Joanna, Cynthia og Amanda som koner. Hans første kone Joanna gråter når hun forteller om hvordan hun opplevde at kone nummer tre, Amanda, kom inn i bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer