Du leser nå Dagbladet Pluss

«Samtlige 30 jenter i en skoleklasse i Sverige viser seg å være kjønnslemlestet»

Nyheter på falske premisser, skriver Haddy N'jie.

INGEN SENSASJON: Nyheten var både blodig og grusom. Men ingen sensasjon, dessverre, skriver Haddy N'jie om nyheten som rystet Sverige og spredte seg til resten av verden. Skjermdump: DAGBLADET.NO
INGEN SENSASJON: Nyheten var både blodig og grusom. Men ingen sensasjon, dessverre, skriver Haddy N'jie om nyheten som rystet Sverige og spredte seg til resten av verden. Skjermdump: DAGBLADET.NOVis mer

(Magasinet): Hvem løy?

Blodig og grusomt er det. En sensasjon er det dessverre ikke.

Det svenska sommarlovet, fikk plutselig et mørkt skjær.

Det var lys juni, men sommervarmen hadde ennå ikke nådd Østergøtland. Ferieklare svensker var i full gang med å pynte årets midtsommerstang da den grusomme nyheten eksploderte i lokalavisa.

Av 30 jenter i en skoleklasse i Norrköping, var alle blitt kjønnslemlestet. 28 av dem på den mest brutale måten der klitorisk skjæres vekk og kjønnsleppene sys sammen.

- I skoleferien er mange jenter i risikosonen. Mørketallene er store, skrev Norrköpings Tidningar. Det svenska sommarlovet, fikk plutselig et mørkt skjær.

Over hele verden

Nyheten spredte seg raskt og opprørte folk over hele verden. The Times, Daily News og malaysiske og indiske medier slo opp saken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.