Samvær til besvær

Hvordan skal jeg beskytte datteren min mot sin psykisk syke far?

Foto: Jørn H. Moen
Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| INNLEGG:

Jeg er mor til ei jente på 6 år og har vært alene med henne det meste av tida. Hun er en oppvakt, selvstendig og morsom jente, med masse humor og sterke følelser for mye.Mitt problem er samværet med far. All den tid jeg har kjent ham, vel 12 år nå, har han slitt med psykiske problemer. Han har vært innlagt på psykiatrisk sykehus flere ganger, men ikke de seinere åra da han har vært medisinert mesteparten av tida. Han blir psykotisk i dårlige perioder, har ikke fått diagnosen schizofreni, men symptomene kan minne om det. I alle åra har samværet vært preget av det. Jeg har alltid ønsket at far og barn skal ha et godt samvær og la til rette for det som best jeg evnet de 2 første åra. Dessverre kunne jeg ikke klare det, særlig ettersom han hadde samvær mens han var syk og forsøkte å skjule det for meg. Jeg må legge til at han så vidt jeg vet bare blir syk/har en sykdomsperiode om han slutter medisineringen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer