Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Sånn ja, Sonja

Kvaliteten på Sonja Lees restaurant Magma har svingt kraftig siden oppstarten. Nå er hun tilbake på toppen med reindyrkede smaker og service som sitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROBINSON OG FREDAG var i tvil før de skulle teste Magma på nytt. Første gang de besøkte restauranten, etter starten for tre år siden, konkluderte de med at Sonja Lee hadde skapt en moderne klassiker. Ved neste besøk ble de kraftig skuffet.

- I vinter virket det som om Sonja Lee var mest opptatt av å bli restauratør på Ekebergrestauranten. Nå, når hun er ute av det prosjektet, er det på tide å sjekke hva hun får til på sin restaurant i Bygdøy allé, sa Robinson.

MENYEN PÅ MAGMA er inspirert av klassisk fransk og norditaliensk kjøkken, og legges opp etter sesongens råvarer.

Også norske råvarer når tidspunktet er riktig. Men flere av rettene er gjengangere. Dels har de hengt med siden starten, dels har de kommet tilbake på menyen etter en pause.

- Blant hovedrettene anbefaler jeg villaks og gjøkalv, sa den hyggelige og oppmerksomme servitøren da Robinson og Fredag tok plass ved bordet.

Sommerkvelden var av den ustabile, norske sorten og fristet ikke til utendørs bespisning. På godværskvelder er imidlertid terrassen et hyggelig og populært alternativ.

Servitørens klare anbefalinger om hovedretter ble fulgt. Til forrett gikk Robinson for en ravioli med ricotta, mens Fredag valgte fiskecarpaccio. En av gjengangerne på menyen.

- Det kan vel diskuteres om retten er en klassiker eller et utslag av dårlig fantasi på kjøkkenet. Usedvanlig vellykket er den uansett, mente Fredag.

De løvtynne carpaccioskivene var denne gangen av rå, gultuppet tunfisk, delikat garnert med gressløk, ingefær, sesamfrø, lime og soyasaus. Den asiatiske touchen kledde fisken godt.

- Dessuten smaker det bra å få tunfisken servert helt rå for en gangs skyld. Det er jo nærmest blitt obligatorisk at kokken gir fisken en omgang i grillpanna selv til carpaccio, sa Fredag.

I glassene hadde begge en hvit loirevin, Pouilly-Fumé de Ladoucette 2000 fra Château du Nozet (kr 480). En smakfull og lett eiket vin som passer bra til tunfisk og laks.

Robinsons forrett var også vellykket. Tre store ravioli med ricotta, ruccola, bakt paprika, parmesan og kraftig kyllingsjy. Ostefyllet fikk fin motstand av det smakssterke garnityret.

MENS FORRETTENE kom raskt på bordet, tok det tid før hovedrettene kom.

- Heldigvis, sa Robinson, som ville smutte på hvitvinen og kikke seg rundt. Den hyggelige spisesalen er innredet med sterke, nesten glødende, varme farger. Sikkert ikke tilfeldig, siden «magma» betyr flytende vulkanmasse. Vestkantfaktoren på gjestene er høy, men på en avslappet måte.

- Villaksen er norsk, aspargesen er norsk og morklene er norske, strålte servitøren da Robinsons hovedrett ble båret inn. På Fredags side av bordet kom et stort stykke kalvekjøtt.

- Det ser ut som halve kalven, utbrøt Fredag, og gikk løs på kjøttet, som ble servert på beinet. Det robuste utseendet skjulte et mørt og delikat kjøtt, mildt i smak og svakt rosa. Tilbehøret var også enkelt og smakfullt. Sterk kalvesjy og makaronigrateng med fyldig, hvit saus og ostelokk. Til dette drakk Fredag et glass Perrin Reserve Côte du Rhône (kr 65).

- Villaksen er god, også den uten fiksfakserier, sa Robinson.

Den pannestekte fisken ble servert med risotto. Kontrasten mellom kremet ris, sprø asparges, kraftige morkler og mør laks var lekker.

TIL DESSERT valgte de klassiske godsaker. Sjokoladefondant og sitronterte.

- Ingen ting kan måle seg med en perfekt sitrontertes kombinasjon av søtt og syrlig, konstaterte Robinson etter første dessertgaffel. Den silkemyke sitronkremen var bakt i en sprø tertebunn med kardemomme.

- Sjokoladefondanten er god, men vaniljeisen som følger med er bedre, meldte Fredag. Magmas vaniljeis er stinn av eggeplomme og vanilje og burde vært solgt i spann.

På vei ut var Robinson og Fredag enige om at gjentesten av Magma var en god idé. Sonja Lees styrke er enkle retter med prima råvarer.

- Det bør ikke være for mange gjengangere på menyen, men fiskecarpaccioen må de aldri fjerne, smilte Fredag og vandret ut under kastanjetrærne.

VARM STEMNING: Robinson og Fredag ble gledelig overrasket da de besøkte Magma på nytt.