Sannheten om den norske maten: Du har gift på menyen

Du spiser en cocktail av sprøytemidler, tungmetaller og miljøgifter hver eneste dag.

RESTER AV GIFT: 55 prosent av matvarene  du finner i butikken inneholder rester av gift som kan øke risikoen for kreft og fosterskader, er skadelig for grunnvannet og kan ødelegge økosystemene våre. Dette gjelder 37 prosent av den norske maten og 63 prosent av den importerte maten. Foto: HAMPUS LUNDGREN
RESTER AV GIFT: 55 prosent av matvarene du finner i butikken inneholder rester av gift som kan øke risikoen for kreft og fosterskader, er skadelig for grunnvannet og kan ødelegge økosystemene våre. Dette gjelder 37 prosent av den norske maten og 63 prosent av den importerte maten. Foto: HAMPUS LUNDGREN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Magasinet): Hveten vaier i vinden. Humlene boltrer seg i kløverenga.

En arbeidshest trekker en plog gjennom rennene i åkeren og bare et par makrellskyer bryter mot den asurblå himmelen.

På Fokhol gård i Stange på Hedmark gresser kuene i det grønne.

Et lite stykke Norge. Her drives det økologisk, maten produseres uten miljøgifter.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer