Lillebror:  Mikael fikk store hjerneskader under fødselen og har ingen viljestyrte bevegelser. Han puster gjennom en ventil i halsen og spiser gjennom en knapp på magen Når han sitter på mammas fang med nesa inntil hennes, roer spasmene seg. Storesøster Angelica (10) til høyre, tante Ragnhild (14) til venstre. Alle foto: Jo Straube
Lillebror: Mikael fikk store hjerneskader under fødselen og har ingen viljestyrte bevegelser. Han puster gjennom en ventil i halsen og spiser gjennom en knapp på magen Når han sitter på mammas fang med nesa inntil hennes, roer spasmene seg. Storesøster Angelica (10) til høyre, tante Ragnhild (14) til venstre. Alle foto: Jo StraubeVis mer

Såpeopera

Sjikane, manipulering og halvannen million stemmer. Kampen om å bli årets Lano-unge var hardere enn noen gang. Så kom Mikael.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er valg i Norge, og bare én kan vinne. Konkurransen er rå, engasjementet voldsomt og kampanjene elleville. Facebook, Twitter, blogger, SMS og e-post tas i bruk, og budskapet er det samme: Stem på mitt barn. Stem på Thea, stem på Dennis, stem på Benjamin, Bastian, Thomas, Amalie og Asbjørn.

I 60 år har Lano-ungen vært selve begrepet på småbarnsidyll, og i år har skjønnhetskonkurransen nådd uvirkelige høyder. Over 21000 bilder er sendt inn, mer enn 1,7 millioner stemmer er avgitt. Døgnet rundt er brukere innom hjemmesiden til Lano for å kikke, klikke og stemme på barn med smil, morsomme uttrykk, på barn med glimt i øyet og barn omgitt av skum. Det er Oliver med såpesveis og vide blå øyne, det er Tina som klukkler så hjertelig, det er Leah som forskremt sperrer opp sine øyne og det er Aurora med såpeskumparykk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn