Satanpanikk hos norske psykologer

Norges fremste kompetansesenter mot vold og overgrep viderebringer konspirasjonsteorier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DREPER SATANISTER SMÅBARN I NORGE? Ifølge en rapport fra den sentrale kompetanseinstans på vold og misbruk i landet, har «flere undersøkelser» vist «at grove overgrep forekommer i seremonier i satanistiske miljøer».

Rapporten ble utarbeidet i 2002 på bestilling og godkjent av viktige norske kunnskapssentra: først Nasjonalt ressurssenter for seksuelt misbrukte barn, dernest formidlet av ingen ringere enn Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). De formidler den fortsatt på nettsidene sine.

De angivelige satanistiske overgrepene skal i følge kildene deres finne sted i stort omfang, på internasjonalt nivå og være forbundet med «satanistiske symbolske handlinger som å drikke blod, ofre dyr og mennesker, torturere, begrave levende osv.»

DETTE ER, FOR Å SI DET FORSIKTIG, galt. Det finnes ingen undersøkelser som dokumenterer noe slikt som forfatterne, en barnelege, en klinisk sosionom, en spesialpsykolog og en barnevernskonsulent, påstår.

FBI har gjort undersøkelser, men ikke funnet et eneste tilfelle der slikt var dokumentert.

En stor undersøkelse i regi av National Center on Child Abuse and Neglect fant heller ikke et eneste dokumentert tilfelle i en masse som ellers inneholdt det meste av groteske overgrep. Tilsvarende fant en britisk granskning heller ikke noe hold i slike anklager. Og heller ikke fra andre land finnes det «flere undersøkelser», som rapporten påstår, som har vist at konspirasjonsteorien stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer