VILLE TA LIVET SITT: Mens Thomas Berling fortsatt var aktiv fotballspiller og i skapet, slet han med selvmordstanker. I dag lever han et liv fjernt fra toppfotballen og har funnet kjærligheten med Ketil.
VILLE TA LIVET SITT: Mens Thomas Berling fortsatt var aktiv fotballspiller og i skapet, slet han med selvmordstanker. I dag lever han et liv fjernt fra toppfotballen og har funnet kjærligheten med Ketil.Vis mer

Satt ut av spill

Machokulturen gjennomsyrer fotballmiljøet. For Thomas Berling ble det umulig å fortsette som toppspiller da han kom ut av skapet. Hvor homofob er norsk fotball?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

— Jeg hadde ikke hørt om homofili før. Aldri. Seriøst. Når jeg satt og så pornofilmer med kameratene mine — og det skjedde ofte — merka jeg at det ikke var damene som interesserte meg. Jeg så på mennene.

Tidligere toppspiller Thomas Berling (30) sitter på huk og koser med bikkja si. Kroppen virker ivrig, ung. Blikket er vaktsomt. I fjor flyttet han og ektefellen Ketil Jørstad (43) fra leilighet på Bislet til Sollihøgda utenfor Oslo. Tre solide langpasninger inn fra E16 ligger deres velpleide gård med to hvite våningshus og rødmalt låve. Idyllen heter Skogen.

— Vi reiste ikke fra noe. Vi reiste til noe, understreker Thomas.

Rødtoppen styrer rundt på kjøkkenet sitt for å lage kaffe. Skikkelsen gir et kraftig, maskulint inntrykk. Ordene skyter raskt og kontant ut av ham.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn