Du leser nå Dagbladet Pluss

Satt ut av spill

Machokulturen gjennomsyrer fotballmiljøet. For Thomas Berling ble det umulig å fortsette som toppspiller da han kom ut av skapet. Hvor homofob er norsk fotball?

VILLE TA LIVET SITT: Mens Thomas Berling fortsatt var aktiv fotballspiller og i skapet, slet han med selvmordstanker. I dag lever han et liv fjernt fra toppfotballen og har funnet kjærligheten med Ketil.
VILLE TA LIVET SITT: Mens Thomas Berling fortsatt var aktiv fotballspiller og i skapet, slet han med selvmordstanker. I dag lever han et liv fjernt fra toppfotballen og har funnet kjærligheten med Ketil.Vis mer

— Jeg hadde ikke hørt om homofili før. Aldri. Seriøst. Når jeg satt og så pornofilmer med kameratene mine — og det skjedde ofte — merka jeg at det ikke var damene som interesserte meg. Jeg så på mennene.

Tidligere toppspiller Thomas Berling (30) sitter på huk og koser med bikkja si. Kroppen virker ivrig, ung. Blikket er vaktsomt. I fjor flyttet han og ektefellen Ketil Jørstad (43) fra leilighet på Bislet til Sollihøgda utenfor Oslo. Tre solide langpasninger inn fra E16 ligger deres velpleide gård med to hvite våningshus og rødmalt låve. Idyllen heter Skogen.

— Vi reiste ikke fra noe. Vi reiste til noe, understreker Thomas.

Rødtoppen styrer rundt på kjøkkenet sitt for å lage kaffe. Skikkelsen gir et kraftig, maskulint inntrykk. Ordene skyter raskt og kontant ut av ham.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.