Satt ut av spill

Machokulturen gjennomsyrer fotballmiljøet. For Thomas Berling ble det umulig å fortsette som toppspiller da han kom ut av skapet. Hvor homofob er norsk fotball?

VILLE TA LIVET SITT: Mens Thomas Berling fortsatt var aktiv fotballspiller og i skapet, slet han med selvmordstanker. I dag lever han et liv fjernt fra toppfotballen og har funnet kjærligheten med Ketil.
VILLE TA LIVET SITT: Mens Thomas Berling fortsatt var aktiv fotballspiller og i skapet, slet han med selvmordstanker. I dag lever han et liv fjernt fra toppfotballen og har funnet kjærligheten med Ketil. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

— Jeg hadde ikke hørt om homofili før. Aldri. Seriøst. Når jeg satt og så pornofilmer med kameratene mine — og det skjedde ofte — merka jeg at det ikke var damene som interesserte meg. Jeg så på mennene.

Tidligere toppspiller Thomas Berling (30) sitter på huk og koser med bikkja si. Kroppen virker ivrig, ung. Blikket er vaktsomt. I fjor flyttet han og ektefellen Ketil Jørstad (43) fra leilighet på Bislet til Sollihøgda utenfor Oslo. Tre solide langpasninger inn fra E16 ligger deres velpleide gård med to hvite våningshus og rødmalt låve. Idyllen heter Skogen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer