Lam dags ferd mot natt: Det tar tid å lage påskelam, men det er fryktelig enkelt: Gni kjøttet med urter og krydder, inn i ovnen på så høy temperatur som mulig, stek til du ikke tør mer, skru ned til 70 grader og la det stå til du er ferdig med påsketuren.
Lam dags ferd mot natt: Det tar tid å lage påskelam, men det er fryktelig enkelt: Gni kjøttet med urter og krydder, inn i ovnen på så høy temperatur som mulig, stek til du ikke tør mer, skru ned til 70 grader og la det stå til du er ferdig med påsketuren.Vis mer

Sau i lammeklær

Horoskopet forteller om ekstra mør og velsmakende lammesteik.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er ikke ofte jeg ser til himmelen for å bestemme hva slags mat jeg skal spise. Men påsken er nå engang en høytid som blir fastsatt ut fra krefter vi dødelige her på jorden - særlig oss sekulære - er helt maktesløse overfor. Den første søndagen etter første fullmåne etter vårjevndøgn er det påskedag. Da er det skrevet i stjernene - og i tusenårlange menneskelige tradisjoner og hellige forordninger - at man skal spise lammesteik. Hvordan steika smaker, er opp til oss.

Eller det vil si, bare delvis. Hvor mørt kjøttet er bestemmes av månen. I hvert fall i år. Og sjelden har påskelammene vært så gode.

At påsken er ekstra sein i år har nemlig en klar effekt på smaken. For å skille mellom lam og fårekjøtt har kjøttbransjen satt en grense på 15. april. Bøndene har fått beskjed om at de måtte sende årsgamle lam til slakt før denne datoen, hvis ikke blir de betalt for fårekjøtt (som har mye, mye lavere pris). Derfor jobbet slakteriene på spreng i begynnelsen av måneden, før det plutselig var stopp den 15. Alt lammekjøtt er altså slaktet i god tid før denne datoen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn