Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sau i lammeklær

Horoskopet forteller om ekstra mør og velsmakende lammesteik.

Lam dags ferd mot natt: Det tar tid å lage påskelam, men det er fryktelig enkelt: Gni kjøttet med urter og krydder, inn i ovnen på så høy temperatur som mulig, stek til du ikke tør mer, skru ned til 70 grader og la det stå til du er ferdig med påsketuren.
Lam dags ferd mot natt: Det tar tid å lage påskelam, men det er fryktelig enkelt: Gni kjøttet med urter og krydder, inn i ovnen på så høy temperatur som mulig, stek til du ikke tør mer, skru ned til 70 grader og la det stå til du er ferdig med påsketuren. Vis mer

Det er ikke ofte jeg ser til himmelen for å bestemme hva slags mat jeg skal spise. Men påsken er nå engang en høytid som blir fastsatt ut fra krefter vi dødelige her på jorden - særlig oss sekulære - er helt maktesløse overfor. Den første søndagen etter første fullmåne etter vårjevndøgn er det påskedag. Da er det skrevet i stjernene - og i tusenårlange menneskelige tradisjoner og hellige forordninger - at man skal spise lammesteik. Hvordan steika smaker, er opp til oss.

Eller det vil si, bare delvis. Hvor mørt kjøttet er bestemmes av månen. I hvert fall i år. Og sjelden har påskelammene vært så gode.

At påsken er ekstra sein i år har nemlig en klar effekt på smaken. For å skille mellom lam og fårekjøtt har kjøttbransjen satt en grense på 15. april. Bøndene har fått beskjed om at de måtte sende årsgamle lam til slakt før denne datoen, hvis ikke blir de betalt for fårekjøtt (som har mye, mye lavere pris). Derfor jobbet slakteriene på spreng i begynnelsen av måneden, før det plutselig var stopp den 15. Alt lammekjøtt er altså slaktet i god tid før denne datoen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?