Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Schnitzel med spinatrisotto

2 porsjoner.

300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)

½ ts salt

¼ ts peppermiks

1 ss margarin eller olje til steking

160 g arborioris (risottoris)

200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)

½ ss olje

1 stk. rødløk

1 båt hvitløk, finhakket

2 ss finhakket frisk basilikum

6 dl kjøttbuljong (utblandet), 1 ss revet parmesan

• Slik gjør du:

1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat). Press ut vannet og kjør den til en puré i en foodprocessor eller med en stavmikser.

2. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i ei gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.

Hell 1 dl buljong i gryta. Kok opp og rør til risen har absorbert buljongen.

3. Forsett på samme måte med 1 dl buljong av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan på slutten.

4. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media