Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Se Viestad gå på en skrell

Hele Norges matguru går fra papir til web-tv, men kan han tilberede mat?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Smak av fersk ingefær er intens, men skjør. Den forsvinner kort etter at ingefæren er hakket eller revet. Ingefær bør skrelles og hakkes like før du skal spise, sier den nybakte tv-kokken Andreas Viestad.

Ikke uten erfaring

Utenfor Norges grenser er Andreas Viestad en velkjent tv-kokk. Han har nylig spilt inn sesong to av \'New Scandinavian Cooking\', som vises i USA. Innenfor Norges eter er han mer kjent som Magasinets matekspert. Nå skal han lage mat på Dagbladet.no.

Fornøyd TV-team

Regissør, produksjonsassistent og \'Ungdoms-Jon\'(Viestads assistent), kunne under opptakene konstatere at mannen ikke farer med tomt prat. Han disket opp med lekre småretter som teamet mesket seg med mellom opptak.

Ingefær til det meste

-Fersk og tørket ingefær byr på to veldig ulike smaker. Den tørka ingefæren fås som regel kjøpt knust til pulver, og smaken er tørr og intens, sier Viestad som inviterer hjem til sitt eget kjøkken i programmet.

Lidenskapelig kokkelering

image: Se Viestad gå på en skrell

Når Viestad først får snakke om mat, er det lite som stopper ham.

- Fersk ingefær gir en annen, mye friskere smak, uvurderlig i indiske karriretter, men også godt som et lite friskt bitt sammen med fisk og kylling.

Ingefær dreper bakterier og er også med på å nøytralisere noen av de litt ubehagelige aromaene ved fisk som har begynt å lukte litt.

Men ikke nok til at fordervet mat blir bra, naturligvis, sier superkokken.

Litt irriterende

Andreas Viestad er ikke et petimeter på kjøkkenet. Det søles litt her, og rotes litt der, men han har et naturlig håndlag med råvarene. Selv en stygging som ingefær, blir delikat i hendene hans.

- Et av de små irritasjonsmomentene ved å skrelle fersk ingefær er at fasongen, knudrete og ujevn, lett fører til at man skreller bort halve ingefærstykket. Med mindre man vet hvordan å gjøre det på aller enkleste og beste vis, naturligvis, forteller Viestad og serverer en rykende varm ingefær-te.

Andreas Viestad vil hver eneste uke gjennom hele vinteren ha sin ukentlige spalte på DagbladetTV. I tillegg kan du lese Viestads superpopulære matspalte i Magasinet hver lørdag.

Varmer opp gliset. Viestad har vært på opptak før, men det er først nå du får muligheten til å se en hel programserie med hele Norges matguru i sin helhet på en norsk kanal. Utover vinteren vil Andreas Viestad dukke opp på DagbladetTV hver eneste uke med nye og enkle kjøkkentriks.
Hele Norges coronakart