Sei på grønnsakseng

Mat til 4 på 20 minutter.

600 g seifilet 1 egg + 1 ss kaldt vann 3-4 ss sammalt hvetemel 1 ts salt 1 ts tørket oregano eller merian 2 ss olje + 1 ss smør 4 middels store poteter i terninger 2 gulrøtter i terninger 1/2 knollselleri i terninger 1 liten squash i terninger 1 rødløk i tynne båter 1 ss olivenolje eller rapsolje 2 1/2 dl vann 1 grønnsakbuljongterning 1 ts salt Hakket persille eller gressløk. Surr grønnsakene raskt i varm olje. Hell på vann med buljongterning og kok opp. Smak til med salt. Skjær fisken i stykker. Vend dem først i egg vispet sammen med vann, deretter i mel blandet med salt og urtekrydder. Stek fisken i olje og smør i ca. 3 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt. Server fisken på en seng av varme grønnsaker. Dryss persille eller gressløk over og spis brød til. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene! (Eksportutvalget for fisk)