Sei på grønnsakseng

4 porsjoner.

600 g seifilet uten skinn og bein 1 egg og 1 ss kaldt vann 3-4 ss sammalt hvete 1 ts salt 1 ts tørket oregano eller merian 2 ss olje og 1 ss smør 4 middels store poteter i terninger 2 gulrøtter i terninger 1 persillerot i terninger 1/2 rotselleri i terninger 1 liten squash i terninger 1 grovhakket rød løk 1 ss olivenolje eller rapsolje 2 1/2 dl vann 1 grønnsakbuljongterning 1 ts salt Hakket persille eller gressløk. Surr grønnsakene raskt i varm olje, hell på vann med buljongterning og kok opp. Smak til med salt. Skjær fisken i skiver. Vend dem først i egg vispet sammen med vann, deretter i hvetemel blandet med salt og urtekrydder. Stek seiskivene i olje og smør i ca. tre minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt. Server fisken med de varme grønnsakene. Dryss persille eller gressløk over og spis brød til. (Flere oppskrifter og tips: www.godfisk.no) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Sei på grønnsakseng