Kvalitet på olivenoljen: Andreas Viestad skriver om kvalitet på olivenolje, samtidig får du oppskrifter. Som en oppskrift på sprøstekt kveite med sprøstekt oliven og kapers.
Kvalitet på olivenoljen: Andreas Viestad skriver om kvalitet på olivenolje, samtidig får du oppskrifter. Som en oppskrift på sprøstekt kveite med sprøstekt oliven og kapers.Vis mer

Seks av fjorten olivenoljer var svindel i Mattilsynets undersøkelse. Dette bør du se opp for

Billig olje – stort sett dårlig olivenolje, men også annen olje – blir importert, farget og pakket om. Og produktet blir solgt videre som extra vergine di oliva.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Å, for en vond oliven!

Det ble stille rundt bordet, for sånt skal man ikke si under en hyggelig middag. Det hersket en litt beklemt stillhet et øyeblikk.

Selv trakk jeg et lettelsens sukk. Jeg var glad for at det for en gangs skyld ikke var meg som hadde plumpet ut med den ubehagelige sannheten.

Så løsnet det. Det var ikke mulig å bli sur eller ta anstøt, ikke mulig å gjøre annet enn å konkludere med at det var helt sant, og spytte ut det man ikke ennå hadde svelget. Det som så ut som en saftig, svart oliven var i realiteten en ufyselig gummiball.

- Det her er ikke oliven. Det er juks!

Tidligere i år ble 33 medlemmer av Piromalli-klanen arrestert i Italia i en storslått politi­aksjon. Politiet klarte også å beslaglegge mer enn 350 millioner kroner fra mafiaorganisasjonen. Medlemmene ble siktet for en rekke forbrytelser, inkludert mordforsøk, hvitvasking og bedrageri.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn