Ville ikke avsløre navnet: - Da mamma ropte «Anette» utover lekeplassen, fikk hun ingen reaksjon fra meg. Til de andre barna, hadde jeg sagt at jeg het Sigurd eller noe. Gitt dem et guttenavn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Ville ikke avsløre navnet: - Da mamma ropte «Anette» utover lekeplassen, fikk hun ingen reaksjon fra meg. Til de andre barna, hadde jeg sagt at jeg het Sigurd eller noe. Gitt dem et guttenavn. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Selv da tragedien rammet, holdt Anette (33) tett om hemmeligheten sin. Helt til moren spurte: Vil du egentlig bli en mann?

Det kan være vanskelig å forklare historier om livet til nye mennesker. Spesielt den om at hun spilte profesjonell fotball i toppserien. For kvinner. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Denne historien er fortalt av Ante Bjelland til journalist Julie Bech.

Det var aldri lett for mamma å rope meg inn til middag da jeg var liten og lekte på lekeplassen. Ikke fordi jeg ville leke lenger, men fordi jeg ikke ville at de andre barna skulle høre hva jeg het. Da mamma ropte «Anette» utover lekeplassen, fikk hun ingen reaksjon fra meg. Til de andre barna, hadde jeg sagt at jeg het Sigurd eller noe. Gitt dem et guttenavn.

I svømmetimene på skolen brukte jeg badeshorts så lenge det gikk. Til slutt kom dagen jeg fikk med lapp hjem fra svømmelæreren om at jeg måtte bruke badedrakt. Hvis ikke ville jeg bli utestengt fra svømmetimen, sto det. Jeg dro på shopping med mamma, og endte opp med en blå- og svartstripete badedrakt. Det var den mest anonyme jeg kunne finne. De kommer til å le, tenkte jeg da jeg så meg i speilet. Jeg følte meg som en klovn. Det føltes som at jeg hadde kledd meg ut.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn