Du leser nå Dagbladet Pluss

Selv ikke døden skal få skille skuespiller Henny Moan (82) og hennes kjæreste følgesvenn

På et tidspunkt i Moans hektiske kunstnerliv, skulle bamsen få spille en svært viktig rolle.

ALLTID SAMMEN: - Jeg er overbevist om at bamsen beskyttet meg på turene, sier hun, og stryker kjærlig over den slitte pelsen. Foto: Agnete Brun
ALLTID SAMMEN: - Jeg er overbevist om at bamsen beskyttet meg på turene, sier hun, og stryker kjærlig over den slitte pelsen. Foto: Agnete BrunVis mer

- Jeg kan knapt huske en leke fra barndommen, sier Henny Moan. Den tidligere skuespilleren var bare fire år gammel da andre verdenskrig brøt ut og familien måtte flykte fra huset i Nyelv i Finnmark.

- Vi reiste i hui og hast, så det var ikke stort vi fikk med oss til Gratangen i Troms, som var plassen mamma kom fra. Der bodde vi mens krigen pågikk, og det var ikke snakk om å bruke penger på leketøy, heller ikke i de tøffe årene etter krigen.

Moan har riktignok et vagt minne om en altfor stor celluloid-dukke. Men den var både kald og hard, og hun likte ikke å leke med den. Kan det ha vært fraværet av leker som fikk unge Henny til å oppdage skuespilleren i seg? Hun er ikke fremmed for tanken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.