JORDBÆRKAKE: Fristende kake med marengsbunn - som smaker ekstra godt dersom jordbærene er friste, saftige og søte. Alle foto: Mette Møller.
JORDBÆRKAKE: Fristende kake med marengsbunn - som smaker ekstra godt dersom jordbærene er friste, saftige og søte. Alle foto: Mette Møller.Vis mer

- Selv om jordbæra er norsk, er den ikke alltid god

Her er Arne Brimis beste tips.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): —For matentusiaster er sommeren en fin tid, sier Arne Brimi. Han har tatt sommerferie, men bruker litt fritid til å gi Dagbladets lesere ekstra inspirasjon ved kjøkkenbenken. Norske jordbær, tomater og poteter får kokken på Vianvang i godt humør.

—Jeg kjøper litt av alt, og leter etter de beste smakene. Men selv om jordbæra er norsk, er det ikke gitt at den alltid er god. Jeg er ikke så sikker på om norsk jordbær har hatt så positiv utvikling de siste åra. Det er mye satsing på volum og ikke på smak. Let etter de søteste og beste jordbærene. Kanskje kommer de beste bærene fra de minste produsentene, sier Brimi.

Han vil at vi skal være kritiske forbrukere, og ikke ta til takke med det nest beste.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn