Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Selve oppskriften er så enkel at den er nær genial

Frosne ‘skandinaviske bær’ med varm hvit sjokoladesaus. That’s it.

Søt avslutning: En dessert som smaker av Skandinavia, av varme og vinter, sødme og bitterhet, hytte og hygge. Foto: Mette Randem
Søt avslutning: En dessert som smaker av Skandinavia, av varme og vinter, sødme og bitterhet, hytte og hygge. Foto: Mette Randem Vis mer

Engelskmennene elsker oss! De vet veldig lite om oss, annet enn at landet vårt er kaldt, at vi er rike og at vi ikke er med i EU – eller kanskje på en underlig måte er det likevel. Men de har forelsket seg i det de oppfatter som ur-skandinaviske verdier, i fjell og fjorder, design, samt typografiske pussigheter som æ, ø, og å. Og ikke minst: hygge!

«The pursuit of hygge», som ei avis kalte det, oppfattes som en motvekt til pengejag og motepress. «Hygge innebærer en vilje til å gi opp kjas og mas,» skriver The Daily Telegraph. Så populært er det blitt med «hygge» at selve konseptet er kommersialisert og gjort til trend.

Det er rart å oppleve at noe vi tar for gitt blir til mote et annet sted. Noen ganger gjør det litt vondt å se seg selv i speilet, andre ganger kan det være komisk å tenke på at folk tror de kan nyte ikke-materialisme og nordiske verdier med et «Hygge gift set» til 61 pund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?