+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Sentrumsgatene i Oslo ble forvandlet til en slagmark

Hovedstadens sår er i ferd med å gro etter skrekkdagen for to år siden.

DA: 22.juli 2011 cirka klokka 1540: Det er gått et kvarter siden bilbomba gikk av i Grubbegata, ved Einar Gerhardsens plass. Røyken velter opp fra Olje- og energidepartementet og et stort brennende krater høyt oppe på bygningen gir inntrykk av at det har vært en eksplosjon der også. Fotograf Fredrik Naumann kommer til området på sykkel. Politiet har vått beskjed om at det kan finnes en bombe til gjemt i området og vil ha Naumann og skuelystne unna. Foto: FREDRIK NAUMANN
DA: 22.juli 2011 cirka klokka 1540: Det er gått et kvarter siden bilbomba gikk av i Grubbegata, ved Einar Gerhardsens plass. Røyken velter opp fra Olje- og energidepartementet og et stort brennende krater høyt oppe på bygningen gir inntrykk av at det har vært en eksplosjon der også. Fotograf Fredrik Naumann kommer til området på sykkel. Politiet har vått beskjed om at det kan finnes en bombe til gjemt i området og vil ha Naumann og skuelystne unna. Foto: FREDRIK NAUMANNVis mer

(Magasinet): Klokken 15:25 den 22. juli 2011 ble Norge frarøvet uskylden.

Anders Behring Breiviks 950 kg tunge kunstgjødselsbombe sendte åtte mennesker i døden og forvandlet Oslo sentrum til et inferno av glasskår og ulende alarmer og sirener.

Da byen stoppet og sjokket bredte seg over landet, var terroristen allerede på vei til Utøya for å fullbyrde sin makabre plan.

Fotografene

Fotojournalistene Torbjørn Katborg Grønning, Adrian Øhrn Johansen og Fredrik Naumann løp alle mot regjeringskvartalet da de hørte drønnet.

Grønning fra bilkøen på vei til sommerferie, Johansen fra Dagbladets kontorer i Havnelageret, mens Naumann satte seg på sykkelen fra St. Hanshaugen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.