Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Settes ut av sterke lyder, lukter og lys, og trenger mer tid for seg selv for å tenke

Opptil en million nordmenn kan være ekstra vare for ytre stimuli.

ANTENNENE UTE: Ihrén Abrahamsson (t.v.) og Lian Kirksæther er ekstra sensitive for sanseinntrykk. De har lært seg teknikker for å greie å koble ut støy og få mer energi i hverdagen. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
ANTENNENE UTE: Ihrén Abrahamsson (t.v.) og Lian Kirksæther er ekstra sensitive for sanseinntrykk. De har lært seg teknikker for å greie å koble ut støy og få mer energi i hverdagen. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

(Magasinet): - En gang satt jeg glad og fornøyd på bussen på vei til en fest, men så kom det inn en gruppe mennesker på bussen, og da begynte jeg plutselig å gråte, sier Ihrén Abrahamsson (40).

- Jeg begynte å føle at jeg var gal. Men så begynte jeg å se sammenhenger mellom hvordan jeg hadde det og hva som foregikk rundt meg i ulike situasjoner. Jeg oppdaget at jeg hadde veldig lange «antenner», og tok inn alt, sier hun.

Lunsjtid på en travel restaurant ved Slottsparken i Oslo. Støyen stråler ut fra kaffemaskiner, dresskledde gjester ved fullsatte bord, tallerkener og bankterminaler.

- Vi har lært oss teknikker så vi kan sitte her uten å bli slitne. Jeg kan for eksempel gjøre pusteøvelser nå uten at dere merker det, sier Lian Kirksæther (49).

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?