Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

-  Sex blir bedre med alderen

Etter åtte års fravær er Barbra Streisand (62) tilbake på filmlerret som sexterapeut. Selv har hun aldri hatt det bedre i senga.

HER HAR MAN HØRT historier om den fryktelige Barbra Streisand, den kontrollsyke, tverre dronningen av amerikansk showbusiness. Hun ingen vil jobbe med og som selv ikke vil jobbe med noen. Men så kommer hun ut av ei sidedør på Four Seasons Hotel i Beverly Hills og er blid som ei midnattssol og åpenhjertig som en realitykjendis på sydentur med Se og Hør.

DET ER EN KOMEDIE med tittelen «Meet The Fockers», oppfølgeren til den fire år gamle suksessen «Meet the Parents», som har lokket Barbra, og dermed verdens nest mest omtalte nese - ingen slår Michael Jackson - ut i rampelyset igjen. Sist hun viste seg på lerretet var i 1996. Da komponerte, sang, regisserte og produserte hun den romantiske komedien «The Mirror Has Two Faces», der hun også spilte hovedrollen.

I «Meet The Fockers», premiere i Norge neste fredag, har hun en birolle som sexterapeuten Roz Focker. En herlig krøllete hippie som jobber med å kåte opp pensjonister, som lar Dustin Hoffman i rollen som ektemann spise krem av brystene hennes og som kosesnakker med sønnen om at kvinner «begjærer» spermiene hans. Men det de fleste vil komme til å huske henne for i denne filmen, er en hysterisk scene hvor hun helhjertet prøver å massere fram seksualiteten i Robert De Niros rollefigur. I over ett år jobbet regissør Jay Roach med å skrive om manuset for at Streisand skulle bli med. Hun skrev først under da massasjescenen dukket opp.

-  Det var ingen fysisk kontakt mellom min rollefigur og De Niros. Så jeg foreslo at jeg skulle massere ham seksuelt. Skal du ha meg og Robert De Niro i samme film, må det være kontakt. Jeg elsker massasje, så jeg jobbet ut koreografien med min egen massør natta før, forteller Streisand.

En time tidligere hadde De Niro snakket til pressen om hvordan det var å jobbe med Streisand.

-  Vel, det var interessant, sa han, før han ble stille en liten stund, trakk på skuldrene og mumlet:

-  Hmmf ... Hun jobbet hardt på den massasjescenen, det skal være sikkert.

STREISAND HAR ALLTID jobbet hardt. Fra en fattig oppvekst hvor hun laget dokker av flasker, delte seng med moren og jobbet i en kinarestaurant som 11-åring, ble hun det 20. århundrets mestselgende kvinnelige sanger med 47 gull-, 28 platina- og 13 multiplatinaplater. Hun solgte ut Madison Square Garden på 20 minutter og konsertbillettene hennes har kostet opptil 20 000 kroner. Men det sies at hun selv ikke hører på musikk.

Det er filmen som har vært den store kjærligheten, selv om hun opp gjennom åra har fått sitt kjærlighetsliv grundig brettet ut i pressen. Fra tennisspilleren Andre Agassi og den tidligere kanadiske statsministeren Pierre Trudeau, til skuespilleren Don Johnson - for å nevne noen få. Nå er hun lykkelig gift med skuespilleren James Brolin (64) på det sjette året.

GJENSYNET MED FORMATET hun elsker høyest kommer i en morsom, men enkel og seksualisert komedie.

-  Jeg har sett videoer med sexterapeuter, og de er veldig morsomme fordi alt er så praktisk og rett fram. Det tar all magien bort fra det hele. Seksualitet er jo veldig interessant. Det som er så fint i mitt og Dustin Hoffmans ekteskap i filmen er at det viser at man også seinere i livet, når man blir eldre, må jobbe for å holde seksualiteten i et forhold levende. For seksualitet er en livskraft. Og moro!

-  Blir sex bedre med alderen?

-  Sex blir definitivt bedre med alderen. Jeg mener det blir det. Du blir friere, holder mindre tilbake og setter virkelig pris på tilfredsstillelsen. Ettersom man blir eldre er det også en følelse av at døden nærmer seg, og da gjelder det å leve hver dag som om det var den siste og oppleve kroppen sin og ...

Ben Stiller, som spiller Barbras sønn i filmen, sitter stadig mer urolig på stolen ved siden av henne. Nå bryter han inn:

-  Mamma!

BARBRA TAKKER sin mor for karrieren (faren døde da hun var 15 måneder gammel). Diana Streisand var nemlig nøye med å ikke gi ros. Hun fryktet datteren skulle bli høy på pæra.

-  Hvis moren min hadde hatt tro på meg, hadde jeg antakeligvis endt opp som sekretær, sa Streisand til Vanity Fair i 1994, i et av sine siste store intervjuer.

Men i åra før moren døde i 2002 ble forholdet bedre, og Barbra tilga moren.

-  Jeg vet hun gjorde så godt hun kunne.

Selv har Barbra alltid vært en sterk personlighet. På lerretet har det gitt henne to Oscar-, åtte Golden Globe- og fire Emmy-statuetter. Personlig har det gitt henne et rykte som en som er umulig å jobbe med og ikke så rent lite selvopptatt.

-  Mange er redde for meg, særlig regissører. Nå bryr jeg meg ikke så mye lenger, men jeg har lest at jeg er blitt kalt selvopptatt. Jeg, som hater å snakke om meg selv! Jeg hater å gi intervjuer. Man blir stilt spørsmål om seg selv, også blir man kalt selvopptatt når man svarer. Hvis man lager en film som man både regisserer og selv spiller i, blir man som kvinne utsatt for mye hardere kritikk enn menn gjør.

Redd for å kritisere er hun ikke. På hennes hjemmeside får George W. Bush på pukkelen i ett kjør. Bill og Hillary Clinton, Al Gore og John Kerry er nære venner av henne. At Bush vant igjen gjorde vondt.

-  Jeg har tenkt på å flytte flere ganger, men jeg vil nok aldri gjøre det. Jeg elsker USA for mye.

ETTER OVER 30 ÅR i showbiz som sanger, regissør og skuespiller er hun fortsatt den mest suksessfulle artisten i sin generasjon. Pussig nok ser hun også bedre ut enn noen gang. Huden er fascinerende glatt og det er nesten som om hennes to signaturtrekk; den store nesa og de skjelende øynene, på mystisk vis har blitt mindre framtredende. Men ikke engang de amerikanske sladderbladene ville finne på å antyde at Streisand har jukset, hun er ikke typen.

Den jødiske jenta som var den stygge andungen på skolen er i ferd med å eldes til en svane. Skjønt eldes, hun ser 15 år yngre ut enn sine 62 år. Og det i Hollywood, hvor alle er i fem år eldre enn det de påstår.

Journalistene maser. Er denne filmen starten på et comeback? Vil hun gi flere konserter? Barbra bare smiler. Hun tenker på huset hun holder på bygge. Å bygge hus er som å lage en film, det skal designes og konstrueres og innredes. I det hele tatt, mener Barbra, så er det en veldig kreativ opplevelse. Dessuten liker hun ikke å stå opp tidlig. Hun er riktignok oppe 06.30 for å «leke litt på børsen» med noen millioner, men det varer ikke lenge.

-  Når klokka er halv ni er jeg som regel trøtt og ferdig med å leke, så da må jeg sove litt. Jeg liker å være oppe seint, fordi det er stille. Ingen telefoner ringer, og jeg kan lese, tenke og spille dataspill.

Barbra tar en kort pause.

-  Jeg er blitt latere.

Og nei, jeg savner ikke å jobbe.         

msr@dagbladet.no

OVENPÅ: - Det var ingen fysisk kontakt mellom min rollefigur og De Niros. Så jeg foreslo at jeg skulle massere ham seksuelt, sier Barbra Streisand. Her på toppen av Robert de Niro i filmen «Meet the Fockers» Filmen er oppfølgeren til «Meet the parents» som gikk på NRK1 denne uka.
THE FOCKERS: Barbra Streisand og Dustin Hoffman spiller foreldrene til Ben Stillers rollefigur Gaylord Focker.