Sex-grepet som forebygger kreft

Prostatakreft rammer 5000 norske menn hvert år. Men forskning har vist en måte det kan forebygges på.

Forebyggende nytelse: Hyppig sex kan forebygge prostatakreft, skriver Dagbladet-spaltist. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
Forebyggende nytelse: Hyppig sex kan forebygge prostatakreft, skriver Dagbladet-spaltist. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Svein er en godt voksen mann, med et smittende godt humør. Det er ikke mye som minner om at han for snart et år siden gjennomgikk operasjon for prostatakreft, med påfølgende stråling og hormonbehandling. Han oppsøker meg «i håp om å få litt liv i lillemann», som han selv sier.

Prostatakreft er den hyppigste kreftformen blant menn i Norge, rundt 5000 rammes hvert år. Hver dag dør dessverre menn på grunn av denne kreftformen, men det er høy overlevelsesrate, særlig når kreften oppdages tidlig. Det skjer stadig framskritt når det gjelder behandling, men fortsatt er det mange menn som må leve med bivirkninger og seinskader etter behandlingen mot prostatakreft.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer