Sexbomben

Dette er en sak om alt det du ikke vil vite om sexlivet til dine foreldre. Eller dine barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bildet inne i hodet av mor og far som holder på ... Det er liksom ikke helt tenkelig.

Skuespiller Mari Maurstad (50) ler. Hun er ikke alene om den slags fortrengning. Det er noe klamt og pinlig ved tanken på at foreldrene våre har et aktivt seksualliv. Vi vil helst ikke forholde oss til det. For egentlig sluttet de å ha sex for lenge siden, gjorde de ikke ...?

Og når barna våre blir så store at de óg begynner å utforske denne siden av voksenlivet, kan det være like vrient å håndtere. For de har ikke begynt med den slags allerede, har de ...?

– INGEN SYNES det er festlig å ta inn over seg at foreldrene eller barna har sex. Eller besteforeldrene, for den saks skyld. Det er ikke alt man har lyst til å vite om nær familie. Seksuelle situasjoner hører inn under den kategorien. Sex er en veldig privat og følsom ting. Man vil helst ikke tenke på foreldre eller barn som seksuelle vesener, sier Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning og daglig leder ved Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST) i Oslo.

Hun mener mye skyldes gamle tabuer.

– Før var sex forbundet med skyld, skam og noe som bare skulle bedrives innenfor ekteskapet. I dag har kirken gitt fra seg seksualiteten til pornoen. Vi har ikke lenger et naturlig, avslappet forhold til kroppen vår. Alt forbindes med sex. Det er selvfølgelig bra at man tør å snakke mer åpent om ting som har med seksualitet å gjøre, men det kan også bli for mye av det gode og virke mot sin hensikt, sier Aasland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer