Du leser nå Dagbladet Pluss

Siderhusreglene

Eplet og synden er aldri langt fra hverandre.

Klassiker: Chorizo i sider kan både serveres som tapas og som hovedrett med poteter eller bønner til.
Klassiker: Chorizo i sider kan både serveres som tapas og som hovedrett med poteter eller bønner til.Vis mer

Bordskikk er en grei ting å ha med seg. Kan man bordskikk, kan man ferdes overalt. Men hva er god bordskikk? Svaret i borgerskapet, og på fine restauranter, er det samme overalt: Det handler om å sitte pent, holde bestikket i riktig hånd, ikke få fettflekker på vinglasset, og ikke snakke om noe som opprører damene.

Men beveger du deg i andre sjikt, er reglene anner-ledes, og ikke alltid helt forutsigbare. Det blir jeg minnet på når jeg topper opp glasset mitt med sider på Tasca el Corral, og bartenderen kommer stormende fram.

 - Ikke slik! Du skal helle høyt, sier han og heller innholdet i glasset mitt på gulvet, i retning utgangsdøra.Så inntar han den samme merkelige posituren han hadde da han helte opp første glass. Han holder flaska høyt i lufta, glasset bak seg. Og med noenlunde presisjon fyller han glasset. Resten går på gulvet og på buksebeinet hans. Selv er han storfornøyd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.