Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Sildetallerken

4 porsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruk utvannede spekesildfileter eller kryddersildfileter til disse rettene. 8 små spekesildfileter 1/2 eple i små terninger 1 ss kapers 2 små finhakkede sjalottløk 2 ss gulrot i små terninger 2 ss finhakket purre 2 ss rødbet i små terninger. Marinade: 1/2 dl eddik 2 ss sukker 1 laurbærblad 8-10 pepperkorn. Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den. Fordel grønnsakene på sildefiletene, rull dem sammen og sett dem tett i ei form. Hell over den kalde laken og sett kaldt i 2 døgn. Sildefryd med urtekrydder: Bruk ferdig sursild eller kryddersild. La laken renne godt av. Legg sildebiter på en tallerken. Ha på litt rømme og dryss med finhakket gressløk eller persille. Server silderettene med grovt rugbrød og smør. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!