KLATREREN: - Når du tar på deg hjelperrollen, blir det til at du ikke tillater deg selv å være sårbar. Det gjør jeg nå, og det merker jeg at de rundt meg synes er herlig, sier Silje Sandmæl. Foto: Agnete Brun
KLATREREN: - Når du tar på deg hjelperrollen, blir det til at du ikke tillater deg selv å være sårbar. Det gjør jeg nå, og det merker jeg at de rundt meg synes er herlig, sier Silje Sandmæl. Foto: Agnete BrunVis mer

Silje Sandmæl (40) møtte veggen. Så begynte hun å klemme trær

Venner kalte henne «Superwoman» og «Duracell-kanin». Hun var landets mest profilerte forbrukerøkonom og Gullruten-nominert. Så fikk kroppen motorstopp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Grantreet i skogen bak huset gir de beste klemmene. Det står der mosen svikter under føttene, der sollyset siles mellom barnålene. Når hun favner rundt stammen som hun nesten, men ikke helt, rekker rundt, tenker ikke Silje Sandmæl på å løpe sine faste 12 kilometer, eller å greie ut om statsbudsjettet. Hun tenker ikke på å bryte rekorder, på prestasjonsdriven som har gjort DNBs forbrukerøkonom og programleder for «Luksusfellen» til en kjendisprofil.

Hun kjenner bare kraften fra den ru stammen, som om treet hvisker: «Jeg ser at du trenger lading. Bare lukk øynene dine, kjære, og len deg mot meg.»

Aktuell Forbrukerøkonom i DnB, og programleder i «Luksusfellen». Får 24. oktober sitt eget program på TV 3, «I lomma på Silje», der hun hjelper kjendiser med å få bedre økonomi.

Hele livet hadde det gått oppover. Venner kalte henne «Superwoman» og «Duracell-kanin». Hun var landets mest profilerte forbrukerøkonom og Gullruten-nominert. Hun hadde sjonglert et utall jobber fra hun var 13 år, som regel flere i slengen, samtidig som hun var den venner og familie lente seg mot.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn