Singapore pepper crab

4 porsjoner.

4 biter kongekrabbelår

Pepper glacing:

50 g sukker

1 dl soya saus

1/2 dl ketchap manis

saft fra 1 lime

2 ss grovkvernet brent sort pepper.

2 finhakkede sjalottløker

1 finhakket hvitløkbåt

2 cm revet frisk ingefær

½ finhakket rød chili

lime og frisk koriander.

• Slik gjør du:

Start med å lage pepper glacing. Karamelliser først sukker og kok ut pannen med soyasaus og ketchup manis. Tilsett saft fra 1 lime og grovkvernet brent sort pepper. Surr sjalottløk, hvitløk, ingefær og rød chili forsiktig i pannen til det er mørt. Hell så over soya og pepper sausen.

Kutt kongekrabbelår på langs, og stek i varm panne med nøytral olje. Når krabben begynner å bli ferdig, tar ca 3-5 minutter, helles pepper og soya sausen over krabben. Server med lime og et lite dryss av frisk koriander.