Du leser nå Dagbladet Pluss

Siri Martinsen slåss for kyllingen - får hun drahjelp av bakteriene?

Vi tar livet av 74 millioner kyllinger i Norge på et år, men nå kommer hevnen.

ÅLREITE: -  Vi må vokte oss for hvordan vi snakker om dyr og framstiller dem på bilder, mener Martinsen. «Flokkdyr» ser hun som et honnørord. - Men sauer er veldig individualistiske. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
ÅLREITE: - Vi må vokte oss for hvordan vi snakker om dyr og framstiller dem på bilder, mener Martinsen. «Flokkdyr» ser hun som et honnørord. - Men sauer er veldig individualistiske. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

MAGASINET (Dagbladet): 74 millioner kyllinger tar vi livet av i Norge på et år, men nå kommer hevnen. Kyllingkjøttet vi spiser er befengt med antibiotikaresistente tarmbakterier. Veterinærinstituttet har funnet uhumskheten i hver tredje filet.

Noen forskere vil merke kjøttet med en advarsel om helserisiko. Og mens Mattilsynet sier vi er trygge hvis vi ikke slurver med kjøkkenhygienen, advarer andre eksperter mot at bakteriene kan skade oss selv om fileten stekes til den er tørr som plasten den kom i.

- Resistente bakterier i en tredel av kjøttet, det er et absurd stykke informasjon, sier Siri Martinsen, leder og talskvinne i dyrerettighetsorganisasjonen NOAH.

- Men det som overrasker meg mest, er egentlig hvor stor toleranse mange synes å ha for kjøttindustrien. Norge er et trygghetsorientert samfunn.