ÅLREITE: -  Vi må vokte oss for hvordan vi snakker om dyr og framstiller dem på bilder, mener Martinsen. «Flokkdyr» ser hun som et honnørord. - Men sauer er veldig individualistiske. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
ÅLREITE: - Vi må vokte oss for hvordan vi snakker om dyr og framstiller dem på bilder, mener Martinsen. «Flokkdyr» ser hun som et honnørord. - Men sauer er veldig individualistiske. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Siri Martinsen slåss for kyllingen - får hun drahjelp av bakteriene?

Vi tar livet av 74 millioner kyllinger i Norge på et år, men nå kommer hevnen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAGASINET (Dagbladet): 74 millioner kyllinger tar vi livet av i Norge på et år, men nå kommer hevnen. Kyllingkjøttet vi spiser er befengt med antibiotikaresistente tarmbakterier. Veterinærinstituttet har funnet uhumskheten i hver tredje filet.

Noen forskere vil merke kjøttet med en advarsel om helserisiko. Og mens Mattilsynet sier vi er trygge hvis vi ikke slurver med kjøkkenhygienen, advarer andre eksperter mot at bakteriene kan skade oss selv om fileten stekes til den er tørr som plasten den kom i.

- Resistente bakterier i en tredel av kjøttet, det er et absurd stykke informasjon, sier Siri Martinsen, leder og talskvinne i dyrerettighetsorganisasjonen NOAH.

- Men det som overrasker meg mest, er egentlig hvor stor toleranse mange synes å ha for kjøttindustrien. Norge er et trygghetsorientert samfunn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn