Sirkus Onda

Stjernekokk Terje Ness gikk høyt ut da han åpnet restauranthuset Onda for to år siden. Ikke alt har gått etter planen.

Konseptkrasj: På Onda Bar & Grill møtes du av italienske gloser og sydlandske svisker. det passer ikke helt med menyen og det minimalistiske miljøet.Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Konseptkrasj: På Onda Bar & Grill møtes du av italienske gloser og sydlandske svisker. det passer ikke helt med menyen og det minimalistiske miljøet.Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Det er helt nødvendig å begynne med litt historie. Høsten 2011 åpnet det som skulle bli et unikt restauranthus i norsk sammenheng. Stjernekokken Terje Ness flyttet inn i et ambisiøst nybygg med Aker Brygges beste beliggenhet. Erfarne Ness var overbevist om at loftet skulle bli Oslos råeste gourmetrestaurant, med to stjerner i Michelin-guiden. Samtidig åpnet Ness og makker Rune Pal sjømatbrasseriet «Onda Sea» og orientalske «Onda Asia», alle tre under samme bølgeformede tak. Nå har Ness trukket seg ut, og Pal driver Onda videre.

Brasseriet lever fortsatt i beste velgående, det er også der utsikten er. Men Onda Mezzanine, Oslos dyreste med en pris på mellom 3000 og 4000 per hode, er så godt som lagt ned. Eller som hjemmesiden formulerer det: Den er «åpen på forespørsel». Og den asiatiske avdelingen er nylig byttet ut med italiensk. Kanskje ikke så rart, når det er flere råsterke orientalske konkurrenter på Tjuvholmen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.